Nieuws

Januari 2019
Het nieuwe jaar is weer begonnen. Daarbij wens ik jullie allemaal een spraakmaken 2019 toe!
Deze maand is ook de maand dat de praktijk alweer 3 jaar bestaat.

December 2018
Wij wensen u allemaal fijne feestdagen toe!
Vanwege de feestdagen is de praktijk gesloten van 24 december tot y januari gesloten.
De praktijk is wel per e-mail en telefonisch te bereiken.

November 2018
Uitbreiding van de praktijk. Naast de praktijk in Muiderberg is er nu ook een vestiging geopend in Muiden. Woont u in Muiden en heeft u of uw kind logopedie nodig, bel of mail gerust.

Oktober 2018
Deze maand heb ik een cursus gevolgd over het behandelen van kinderen die met schisis geboren zijn. De cursus was bij Isala in Zwolle, erg leerzaam en interessant. Heeft u een kindje met schisis en heeft u vragen over de taalontwikkeling of wilt u een afspraak maken voor logopedie, bel/mail gerust.

September 2018
Vanaf vandaag is de praktijk weer open volgens de reguliere openingstijden.

Augustus 2018
De praktijk is gesloten van 10-08-2018 tot en met 02-11-2018.
Fijne vakantie allemaal!

Juli 2018
Alle scholen in Nederland hebben nu vakantie. Ga je lekker op vakantie of blijf je thuis? Daar hebben we het afgelopen weken over gehad tijdens logopedie. Voor de kinderen die niet op vakantie gaan is het mogelijk om tot 09-08-2018 logopedie te volgen. Bel of mail voor de openingstijden, want deze zijn tijdens de zomervakantie afwijkend.

Juni 2018
Marissa heeft haar stage succesvol afgerond. Gefeliciteerd! Sowieso blijft ze tijdens de vakantie nog enkele dagen aanwezig en misschien blijft ze na de vakantie ook nog voor het opdoen van extra ervaring.

Mei 2018
Vanwege het pinksterweekend zijn we maandag gesloten. De e-mail wordt wel beantwoord.

Fijn Pinksterweekend allemaal!

April 2018

Fijne paasdagen!foto van Spraakkompas Klazienaveen/Muiderberg.

Maart 2018
Onlangs bleek uit onderzoek van het Erasmus MC dat bijna één op de vijf kinderen aan gehoorverlies lijdt. Een schokkend percentage, helemaal wanneer je je bedenkt dat de pubertijd nog moet komen. Ter preventie van gehoorschade ontwikkelde De Nationale Hoorstichting lesmateriaal en tools die je kunt inzetten in de klas. Wees zuinig op je gehoor!

Februari 2018
Vanaf februari tot en met juli loopt er een logopedist in opleiding mee op de maandag en woensdag. Hieronder stelt ze zich kort voor:

Mijn naam is Marissa Herbers. Ik zit op dit moment in het derde jaar van de opleiding logopedie op het Windesheim in Zwolle.
Het vak logopedie sprak mij altijd al erg aan, ik wilde hier graag meer over weten.

Daarom wist ik al op jonge leeftijd dat ik later graag logopedie zou willen studeren. Tijdens het volgen van de opleiding ben ik erachter gekomen dat het werk als logopediste zeker bij mij past en dat ik me hier graag verder in zou willen specialiseren.

Het afgelopen halfjaar heb ik de minor ‘de stem centraal’ in Nijmegen gevolgd. Daarnaast heb ik ervaring met kinderen opgedaan met een oriëntatiestage in het eerste jaar. Tijdens deze stage merkte ik meteen dat ik kinderen een interessante doelgroep vind waar ik graag mee werk. Ik zie het als een uitdaging om de behandeling aan te passen aan de belevingswereld van het kind.

Het is voor mij erg motiverend om te zien hoe het kind vervolgens stap voor stap vooruitgaat.
Tijdens deze stage hoop ik nog meer over het vak te leren en om me verder als logopedist te ontwikkelen.

Ik kijk ernaar uit om in logopediepraktijk het Spraakkompas stage te mogen lopen.

Januari 2018
Ook dit jaar hebben wij met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Dit houdt in dat logopedie tot 18 jaar gewoon wordt vergoed. Wij dienen de rekening rechtstreeks in bij de zorgverzekeraar, dan hoeft u hier zelf niet naar om te kijken.

December 2017
Deze maand is de praktijk nog 2 weken open en dan zijn we 2 weken dicht in verband met de kerstvakantie. Wij wensen u prettige kerstdagen en ook alvast een gelukkig 2018! Het jaar is voorbij gevolgen. Tot volgend jaar!

Oktober 2017
Wat een herfstweer zeg. Heerlijk om met de kinderen te praten over de herfst en te laten zien hoe de bomen hier heen en weer waaien. En met de decoratie op het raam komt het helemaal goed met een gesprekje over de herfst en natuurlijk een mooi woordweb wordt hierbij gemaakt.

September 2017
De scholen zijn weer begonnen, de praktijk is weer open. Allemaal weer lekker aan het werk :)! Ik heb er zin in :D.

Juli 2017
Tijdens de zomervakantie is de praktijk geopend, maar niet op de reguliere dagen/tijden. Behandeling volgens afspraak. De praktijk telefonisch goed bereikbaar en wordt de mail gelezen en indien nodig beantwoord.

Spraakkompas wenst iedereen een fijne en zonnige zomervakantie toe! Ook namens Jip en Roza (rechter foto)!

Juni 2017
Ivana is niet langer meer aanwezig als stagiaire bij de praktijk, ze is namelijk afgestudeerd als logopediste en is niet meer aanwezig bij Spraakkompas. Vanaf nu neemt Inge alle behandelingen weer over, maar wellicht komt Ivana wel weer terug bij de praktijk.

Stagiaire

Momenteel is er elke vrijdag een stagiaire aanwezig bij Spraakkompas. Hieronder stelt ze zich voor:

Foto (2)Hallo, mijn naam is Ivana Kesko. Ik ben een logopedist in opleiding aan de Hanzehogeschool in Groningen. Elke vrijdag loop ik stage bij Spraakkompas.
Gedurende mijn stageperiode heb ik ervaring opgedaan in een logopediepraktijk, audiologisch centrum en ziekenhuis. Ik heb veel ervaring met kinderen door mijn vooropleiding tot onderwijsassistent en mijn stage-ervaring als logopedist. Door deze ervaring kan ik goed bij de belevingswereld van kinderen aansluiten.
In de logopediepraktijk heb ik kinderen gediagnosticeerd en behandeld met betrekking tot hun taal- en spraakontwikkeling. Tevens heb ik kinderen behandeld met spellingsproblemen. Op het audiologisch centrum heb ik mijn diagnostische vaardigheden bij kinderen verfijnd op het gebied van gehoor, taal en spraak.
Naast mijn ervaring met kinderen heb ik ook het diagnosticeren en behandelen van dysartrie en afasie bij CVA-patiënten in de revalidatie mogen ervaren.
Door het volgen van keuzemodules heb ik mij tijdens mijn studie verdiept in gehoorrevalidatie en Cochleair Implantaat (CI), en revalidatie na een laryngectomie (strottenhoofdverwijdering).

Het behandelen van verschillende doelgroepen en problematieken is wat mij erg aanspreekt aan het vak logopedie. Dit maakt dat ik het werk uitdagend, afwisselend en interessant vind. Elke cliënt en behandeling is anders waardoor ik steeds word uitgedaagd om de diverse cliënten zo goed mogelijk te helpen.
Voor mij is het belangrijk dat cliënten mij kunnen vertrouwen en zich op hun gemak voelen, zodat behandelingen als prettig worden ervaren.

Maart 2017
NIEUW bij de praktijk, babygebaren!

Babygebaren is het ondersteunen van de gesproken taal door middel van gebaren. Babygebaren Nederland onderscheidt zich door alleen gebaren te gebruiken uit de Nederlandse Gebarentaal (NGT).
Ouders, kinderdagverblijven en jeugdgezondheidszorginstellingen werken met Babygebaren omdat de voordelen ervan keer op keer in verschillende situaties en bij veel doelgroepen bevestigd worden.
Hoewel een kind pas rond een jaar of anderhalf begint met praten is het cognitief al veel eerder in staat om te communiceren. Door je kind gebaren aan te leren, kun je deze periode overbruggen. Je kunt al met je kind communiceren voordat het fysiek in staat is om te praten! Tussen zes en negen maanden zijn de hersenfuncties zodanig ontwikkeld dat het kind zich meer bewust wordt van zijn directe omgeving en het de aandacht beter kan sturen en steeds langer kan vasthouden. Het kind kan associëren: het verbindt de woorden die het hoort aan de voorwerpen die het ziet en de handelingen die het meemaakt. Het kind ziet en herkent een vliegtuig in de lucht en een eendje dat in de vijver zwemt. Het weet wat er gaat gebeuren als je vraagt of het wil eten of gaat slapen. Een kind wil graag met je delen wat het beleeft en nodig heeft. Met Babygebaren geef je het een manier om dit uit zichzelf te doen, zonder dat jij hoeft in te vullen waar het kind naar zou kunnen wijzen of wat het zou kunnen willen. En omdat je kind met gebaren zelf een gesprek met jou kan starten, krijg je meer inzicht in de belevingswereld en de belangstelling.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat gebaren niet alleen de taal- en spraakontwikkeling op jonge leeftijd bevordert, maar ook dat gebarende kinderen, als ze ouder zijn, een voorsprong hebben op niet gebarende kinderen in het lezen, schrijven en spreken.

Februari 2017
Komende donderdagavond (2 maart) geeft Inge, in samenwerking met KDV Joepiejoep, een workshop babygebaren. De workshop duurt ongeveer 1,5 uur. Heeft u altijd al vanaf 6 maanden met uw kind willen communiceren of verwacht u een baby en wilt u babygebaren gebruiken? Dan is dit een erg interessante workshop voor u! Aanmelden kan nog via: inge@spraakkompas.nl of 0623677821. Ook voor extra informatie ben ik bereikbaar via deze gegevens.

Februari 2017
Deze week (van 6 tot en met 10 februari) is het de week van oorsuizen.
Onder het thema Je bent niet alleen! kan je deze week verschillende bijeenkomsten bezoeken en lotgenoten ontmoeten. Want oorsuizen, oftewel tinnitus, is een groeiende aandoening die vooral onder de jongeren toeneemt.

Zo’n een miljoen mensen in Nederland hebben een vorm van oorsuizen. Een aandoening waar niet alleen de persoon zelf maar ook zijn of haar omgeving mee te maken heeft. Stichting Hoormij organiseert de Week van het Oorsuizen om te laten zien dat je niet de enige bent. De bijeenkomsten gaan over wat tinnitus is, hulpverlening en preventie, en het delen van ervaringsverhalen.

Januari 2017
Allereerst de beste wensen voor 2017. Spraakkompas is alweer één jaar de logopediepraktijk die logopedie ik elke richting kan bieden, van jong tot oud, van spraakafzien tot larynxmanipulatie, van articulatiestoornissen en slikstoornissen en alles daartussen in. Ik kijk terug op een erg leuk en leerzaam jaar. Leuke contacten met derden, fijne contacten met cliënten en ook hard werken, maar dat hoort nu eenmaal bij een eigen zaak. Alle momenten kijk ik waardevol op terug en heb er geen moment spijt van dat ik de praktijk heb geopend en de sprong in het diepe heb gemaakt. Ook in 2017 staat spraakkompas weer voor u klaar!

December 2016
De praktijk is de gehele kerstvakantie gesloten. Dat houdt in dat de praktijk gesloten is van 24 december tot en met 5 januari. Daarna zijn we gewoon volgens het normale rooster open. Wel is de praktijk de gehele vakantie per mail en telefonisch te bereiken. We wensen u alvast hele fijne feestdagen toe!

Oktober 2016
Ook in de herfstvakantie gaan de behandelingen gewoon door. Mocht u een interessant boek willen lezen dan raad ik het boek: ‘Meer dan woorden’ aan van Fern Sussman. Dit is een erg interessant en leerzaam handboek voor ouders van kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum of moeilijkheden in de sociale communicatie. Wil je het boek inzien? Vraag gerust, ik heb een exemplaar in de praktijk!

September 2016
Vanaf morgen is de praktijk weer geopend na 2 weken vakantie, volgens de reguliere openingstijden. Dat wil zeggen op de donderdag, vrijdag en zaterdag. Bel of mail vrijblijvend voor informatie of een afspraak.

Juli/Augustus 2016
De praktijk is gedurende de zomer maanden tot en met 4 september gewoon geopend. Dus u kunt een afspraak maken op donderdag, vrijdag of zaterdag. Behandelingen gaan volgens afspraak.

Juli 2016
Wist u dat…. Ik al ruim een jaar Spraakafzien aan dove en slechthorende mensen geef. En dat ik hiernaast ook de revalidatie begeleid bij mensen die een Cochleair implantaat hebben gekregen?

Juni 2016
Het certificaat van Post HBO Spraakafzien is binnen!

April 2016
Vanaf deze week vernieuwde openingstijden van Spraakkompas!
Donderdag: 8.30 – 21.00
Vrijdag: 8.30 – 18.00
Zaterdag: Bel voor de mogelijkheden!

Maart 2016
Deze maand ben ik begonnen met een verdiepende cursus op het gebied van spraakafzien, zodat ik mensen goed kan begeleiden met de cursus spraakafzien. Deze cursus rond ik af in April.